Bij Medisch Pedicurecentrum Elst begint een eerste behandeling met een intake en een voet- en nagelonderzoek.

Ondanks preventieve maatregelen, zijn voetproblemen bij diabetes helaas niet altijd te voorkomen. Dit kunnen neurologische problemen zijn, zoals het uitvallen van het oppervlakkige en/of diepe gevoel, maar er kan ook stijfheid van gewrichten optreden. 

Voeten die aangetast zijn door reuma, zoals reumatoïde artritis, overige vormen van artritis (gewrichtsontstekingen) maar ook artrose (gewrichtsslijtage), zijn pijnlijke en moeilijke voeten om te verzorgen. Of men kan dit zelf niet meer omdat de handen dit niet toelaten.

Nederland is aan het vergrijzen en ook Medisch Pedicurecentrum Elst heeft veel te maken met oudere mensen.

Medisch Pedicurecentrum Elst is rolstoel toegankelijk.
Ook zijn wij gespecialiseerd in het verzorgen van: verlamde-, spastische- en risico voeten.

Bij Medisch Pedicurecentrum Elst beheersen wij de drukverdelende techniek. Met deze techniek worden pijnlijke drukplaatsen  preventief en/of tijdelijk ontlast.

De stand van de voet in de schoen kan een oorzaak zijn van voetklachten. Als er klachten ontstaan bestaan er veel mogelijkheden om verlichting te geven. Een orthese is een van de mogelijkheden om die ontstane teenklachten te ontlasten.

Ingroeiende nagels zijn pijnlijk. Ze drukken in de huid en zorgen voor veel ongemak. Een ingroeiende nagel kan ontstaan door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, te strakke kousen /sokken of door de aangeboren nagelvorm. Bij een tijdige behandeling kan veel leed voorkomen worden.

De  gelnagel  is niet alleen een cosmetische verfraaiing, maar kan ook in de volgende gevallen worden toegepast: bij een schimmelnagel, een vervormde nagelplaat en wanneer een nagel gescheurd of gedeeltelijk afgebroken is. Er kan ook een gelnagel aangebracht worden wanneer de nagel behoefte heeft aan versterking omdat de nagel te kort, te broos of te dun is.

(Top)Sporters zijn een bijzondere doelgroep bij Medisch Pedicurecentrum Elst.
Sporters worden vaak gehinderd in het uitoefenen van hun sport en/of training door bijvoorbeeld pijnlijke likdoorns, ingroeiende nagels en/of blaren.

Medisch Pedicurecentrum Elst geeft u uitgebreid persoonlijk advies. Onder andere over de verzorging van uw voeten en over de aanschaf van de juiste schoenen voor uw voeten.
Indien noodzakelijk en gewenst verwijzen wij door naar de podotherapeut of huisarts.

Om uw voeten extra verzorging te geven en volledig te laten ontspannen zijn er diverse mogelijkheden, zoals: een peeling en/of een pakking en/of een ontspannende voetmassage. 
Deze verwenbehandelingen zorgen ervoor dat de voeten en de onderbenen in opperste conditie worden gebracht en u zelf volledig tot rust komt. Het is een heel prettige ervaring. 

Bij een screening worden mogelijke problemen in kaart gebracht. Dit gebeurt volgens de officiële richtlijnen.
Bij Medisch Pedicurecentrum Elst worden regelmatig bijscholingen gevolgd, dus de vakkennis van de pedicures is altijd actueel.